Olá son Jorge, comercial de Thermomix® , pertenzo a equipa de Ourense.
Home › Delegación Orense › Lorenzo Vila Jorge › Aperitivos, entrantes y tapas › Arbore de Nadal
Lorenzo Vila Jorge
Olá son Jorge, comercial de Thermomix® , pertenzo a equipa de Ourense.
¿Quieres que te llame Lorenzo Vila Jorge ?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Lorenzo Vila Jorge por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Arbore de Nadal
09 December 2021Nestes días de Nadal na que se xuntan amigos, familia e demais coñecidos vamos elaborar un entrante moi doado de facer a par que moi gustoso no que poden participar ata os mais cativos da casa, tratase dunha masa recheo de queixo mozzarella o cal podemos cambiar segundo gustos podemos modificalo por outros toppings.
Ingredientes
- 400 g de fariña (forte (350 w) ou integral tipo 1)
- 30 g Aceite de oliva
- 220 g Auga
- 1 cullerada de azucre
- 20 g de fermento de cervexa fresca (ou 2 culleres de té de fermento seco)
- 1 cullerada de sal
- 40 mozzarella de cereixa (4 paquetes)
- 2 rolos de masa de pizza (preparados ou 500 gr caseiros)
- 1 ovo (para cepillar)
- ourego
Pasos de la receta
Comezamos coa masa:
Bota a auga, o azucre e o fermento na xerra do Thermomix.
• Mestura 20 segundos / velocidade 2
Engadimos a fariña, o aceite e o sal
• amasamos 2 minutos / espiga
Untamos un bol con aceite e reservamos, Sacamos do vaso do Thermomix a masa e formamos unha bola, introducímola no bol que tiñamos reservado e tapámolo e deixamos que fermente durante 1 hora aproximadamente (ou ata que dobre).
• amasamos 2 minutos / espiga
Untamos un bol con aceite e reservamos, Sacamos do vaso do Thermomix a masa e formamos unha bola, introducímola no bol que tiñamos reservado e tapámolo e deixamos que fermente durante 1 hora aproximadamente (ou ata que dobre).
Collemos a masa de pizza e colocámola nunha bandexa rectangular de forno cuberta con papel vexetal. Mollamos a masa cun chorro pequeno de aceite de oliva e empregando os dedos vamos aplanando a masa, ata que cubra todo o molde e deixamos que leve uns 20 minutos dentro do forno apagado. (Podes usar a masa de pizza preparada que venden nas tendas).
Unha vez fermentado os 20 minutos aplanámola cun rolo de cociña. (Se usas o que venden nas tendas tan so tes que desenrolala masa). Mentres vamos quentando o forno con calor por arriba e por abaixo a 180ºC
Cortamos a masa, primeiro en tiras e despois en cubos duns 4 × 4 cm. Colocamos unha bola de queixo mozzarella no centro de cada cadrado de pasta (previamente escorrido da auga de almacenamento e secámolo con papel absorbente)
Pechamos cada peza de pasta, selando ben dentro da mozzarella.
Despois enrolámolo cas nosas mans, intentando conseguir bolas redondas.
Dispoñemos as bolas de masa nunha bandexa de forno cuberta con papel vexetal.
Colocámolas por fileiras ata conseguir a forma da árbore de Nadal.
Unha ver conseguida a figura desexada cepillamos a superficie con ovo batido.Unha ver conseguida a figura desexada cepillamos a superficie con ovo batido.
Despois espoldrexamos con ourego.
Metemos a bandexa o forno que temos quente e cociñamos durante uns 15-20 minutos. Debe estar dourado e inchado. Axuste coa temperatura do seu forno.
Unha vez dourado sacámolo do forno, decoramolo con ramos de romeu e servímolo de inmediato, quente e filamentoso.
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.