Masa de empanada Galega

#Masas, panes y repostería 18 marzo 2020

Ingredientes:


200g auga


  50g aceite virxe


  80g aceite 0,4 


  25g de fermento


  1 ovo


500g de fariña de forza


10g de Sal



 Preparación:




1. Comezamos  introducindo no vaso  a agua , o aceite e seleccionamos 2 minutos / 37º grados / velocidade 2


2. Introducimos  o fermento e o ovo e mesturamos 0,05 segundos /  velocidade 4


3. Incorporamos  a fariña e o sal e mesturamos 0,15 segundos / velocidade 6


4. Seleccionamos a función amasar 4 minutos.


5. Deixamos levedar ata que dobre o volume ( sobre 30 minutos)


6. Unha vez levedado estiramos a masa nunha superficie enfariñada ata darlle o tamaño desexado


Consello:



Importante nunca deixar levedar moito tempo xa que eso fará que a masa non salga fina , para unha masa fina mellor deixar levedar so 30 minutos.